Tuesday, January 29, 2019

06 - Matka

Check-in Helsingistä perille Cotonouhun saakka  sujui kivuttomasti, minkä johdosta luppoaikaa (The Oak Barrel) oli reilusti. Tukholmassa tutustuttiin muihin ryhmäläisiin ja syötiin dumplingeja. Täydet pisteet Beijing8:lle.

Ryhmädynamiikka alkoi kehittyä välittömästi. Meitä on 15 ihmistä, ikähaarukka suurinpiirtein 26-68, ehkä 60 pintaan painottuen.

Yölennolle Etiopian airlinesin koneeseen noustiin iltasella. Isoin kone missä ikinä olen ollut. Joka rivillä 9 istuinta ja matkustajat oli laiteltu nukkumismukavuuden kannalta suunnilleen joka toiseen penkkiin. Kaikille oli tyyny ja muoviin pakattu viltti. Turvavideo oli hauska, sopivan kieli poskessa tehty. Esimerkiksi pelastusliivien käyttöä esiteltiin uima-altaalla keikistellen.

Illallinen tarjottiin ja myös herätettiin ns. keskellä yötä aamiaiselle. Maha oli täynnä koko päivän. 

Auringonnousu Etiopian yllä oli tosi hieno. Karu maa muuttui Addis Abebaa lähestyessä tauottomiksi viljelyplänteiksi, kunnes tultiin Addisin "laaksoon", jossa näkyi loputtomasti rakennuksia hökkeleistä pilvenpiirtäjiin. Koneesta noustiin paikalliseen bussiin ja paikallinen liikennekulttuuri tuli välittömästi selväksi. Mennään siitä mistä mahtuu ja tööttäämällä tiedotetaan asiasta muita.

Addisin kenttä on mainosten mukaan nykyään Afrikan suurin ja ihmismäärän takia ilmeisesti kiinteiden vessojen lisäksi oli myös festaritasoista parakkivessaa tarjolla. Säästän mieliänne enkä kuvaile sitä sen enempää.

Cotonoun koneessa oli todella varakkaan oloista väkeä, varmaankin paikallisia bisnesmatkustajia. Useimmilla miehillä oli länsimaalaisen kaltainen puku päällä ja naisilla toinen toistaan hienompia paikallisista kankaista tehtyjä pukuja. Tämä 4h lento oli paljon tuskaisampi kuin yön mittainen lento. Oli kuumaa ja ahdasta. Ruokaa tarjottiin nytkin. Yhdellä matkalaisella tuli huono olo jo tällä lennolla, mutta onneksi hän piristyi nopeasti.

Cotonoussa koneesta noustessa vastaan löi valtava ilmankosteus ja yli 30 astetta lämpöä, vaikka oli pilvistä. Repesin ääneen nauramaan, kun tajusin olevani oikeasti tropiikissa.


3D-kartta reitistä

Etiopia

Paikallinen olut, pantu Hollannisda. Sekä kana-aterian rippeet.

Liikenne ja Cotonouhun saapuminen onkin sitten ihan oma juttunsa.


No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.