Wednesday, January 23, 2019

03 - Mitä matka vaatii?

Matkan valmistelut todella lyhyesti:

Ennen lähtöä on pitänyt päivittää tavanomaiset rokotussuojat kuntoon sekä pakollisena ottaa keltakuumerokote, jota ilman saa vain haaveilla rajan ylittämisestä Beniniin. Piti myös hankkia kuukauden voimassaoleva viisumi, joka (t)ulostui netistä luottokorttimaksun jälkeen sähköpostiin yhtä liukkaasti kuin edellisessä viestissä mainittu seitanwokki.

Kovin suurta stressiä valmistautuminen ei ole itselleni (vielä) aiheuttanut, koska haastavin osa eli lennot ja hotelli hoidetaan matkustajien puolesta. Itse ei tarvinnut kuin valita matka-ajankohta ja maksaa lasku, kun se tuli sähköpostiin.

Tutkimukseen liittyen tulee olemaan neljä käyntiä tutkimuskeskuksessa ennen lähtöä. Näistä yhdellä on annettu puuttuvat rokotteet, kahdella saatu rokote- tai plaseboannos sekä kahdella on viety/viedään ulostenäytteitä. Näiden lisäksi tuli käydä vielä Beninin kunniakonsulaatin infotilaisuudessa Helsingissä. Siellä toimiston henkilökunta kertoi paikallisista olosuhteista ja ne, joilla on  kestävät matkalaukut, saivat kyytiinsä beniniläistä perinne-esineistöä paikan päälle näyttelyä varten palautettavaksi.

Näytteitä väsätessä päässä liikkuu kyllä monenlaisia ajatuksia. Tiedän että moni ei kestä näitä aiheita yhtään, mutta itse yritän sulkea tietoisuuden hajuilta ja ällöydeltä ja fiilistellä sitä, miten tiedostamattoman lihas- ja eritystyön sekä sisälläni elävien bakteerien yhteistyöllä tästäkin kököstä on imeytetty hyödyllinen kama kehoni käyttöön. Näitä näytteitä saatetaan vielä jatkokäyttää suolistomikrobitutkimuksessa, joten siinäkin mielessä osa minusta on tulossa kuolemattomaksi.

No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.