Wednesday, January 23, 2019

02 - Bakteereja metsästän

Tässä tulisen wokkilounaan kiehtovia jämiä näyteputkeen kaavittuani lienee hyvä aloittaa tämäkin tarina.

Sunnuntaina 27.1.2019 on lähtö Afrikan Beniniin kuuluisalle "ripulireissulle", jonka tarkoitus on tutkia kehitettävänä olevan enterotoksista E.Coli -bakteeria (ETEC) vastaan olevan suun kautta otettavan rokotteen tehoa verrattuna plaseboon.

Päätin lähteä miljoonasta syystä: hetkeen pitää tarttua, loman tarve on kriittinen, en ole ikinä käynyt Euroopan ulkopuolella, alle 30-vuotiaana mukaan tullessa matkan saa edullisesti, saa tukea tiedettä ja onhan se myös tosi hieno tapa juhlistaa pyöreiden vuosien täyttymistä. Lisäksi tuolla alueella ei juurikaan ole länsimaista turismia rokotematkailijoiden lisäksi, joten siellä pääsee toivon mukaan oikeasti altistumaan paikalliselle kulttuurille. Toiveissa olisi myös nähdä paljon jännää luontoa sekä erilainen tähtitaivas.

Aloitin tämän uuden blogin, koska tätä alustaa voi käyttää puhelimellakin (läppäri ei todennäköisesti lähde mukaan) ja pitää olla joku tapa luoda muistoja. Kiva on myös päivittää kotiväkeä ja mahtavaa huumoria veisteleviä työkavereita reissun ja vatsan toiminnan edistymisestä. Puhelin kun ei todennäköisesti tule toimimaan tai ainakin sen käyttö on kallista.

Erityisterkut työkaimalle, joka on kovaan ääneen jotain tällaista vaatinut!  

No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.