Thursday, January 31, 2019

08 - tervetuloa

Nyt sain minäkin mahani sekaisin, joten jäin pois päivän retkeltä ja ehdin kirjoitella asioita muistiin.

Jalkojeni sijainti juuri nyt.

Huoneemme ovat matalassa talossa. Kysyimme huoneiden vaihtoa meren rannan puolelle taloon jossa on kaksi kerrosta ja terassi, mutta syystä tai toisesta se ei onnistunut. No, ranta on onneksi lähellä joka tapauksessa.

Ekana kunnon päivänä lääkäri-isäntä piti meille infon terveyskortin täytöstä. Se on tutkimuksen tärkein dokumentti, jossa omaa terveydentilaa ja mm. ruumiinlämpöä seurataan päivittäin. Tutkimuksesta tehdään lisäksi myös sosiologinen tutkimus, jossa selvitetään osallistujien mielipiteitä ja suhtautumista paikallisiin ja paikallisten suhtautumista ripulituristeihin.

Täällä tuli pari uutta hyvää sanaa: "torstaikakka", jonka kaikki ottavat ja koska ollaan Afrikassa eikä olla häveliäitä, niin päiväretkellä puskatarpeen yllättäessä voi olla tarve "kakka-doulalle".

Infon jälkeen paikallisia kangaskauppiaita sekä räätäli tulivat tarjoamaan palveluksiaan. Joka ryhmälle ovat tulleet eri kauppiaat ja eri räätäli, jotta tulot jakautuisivat tasaisesti. Itsekin tilasin mekon paikallisesta kankaasta.

Meille tarjottiin illallinen rannalle laitetussa ravintolassa, jossa Villa Karon johtaja Kwasi toivotti kaikki tervetulleiksi. Hieman tuli siirtomaafiilis istua siinä palveltavana samalla kun rumpu-, laulu- ja tanssiyhtye esiintyi. Mutta olihan sille sitten lopulta lämmettävä. Yksi laboratoriohoitajista antoi nuorille naisille neuvon varoa paikallisia englantia puhuvia miehiä, koska kielitaidon lähde on hyvin tiedossa. Ranskahan täällä on yksi pääkielistä.

Hotellin ranta

Kanaa ja sipulia

No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.