Tuesday, January 29, 2019

07 - Eka kertaa Afrikassa

Kun päästiin asiakirjojen esittelyn jälkeen Beninin porteista läpi, niin vauhdilla Villa Karon kuskien kanssa poimittiin kaikkien tavarat kärryyn ja mentiin puolijuoksua niiden perässä ulos pikkubussin luo. Kahdella matkalaukut olivat jatkaneet väärään osoitteeseen ja ilmeisesti he jättivät passinsa sekä erittäin tarkan kuvailun laukuistaan paikalliselle koordinaattorille, joka yrittää edelleen koordinoida laukkuja perille. Joskus näin on käynyt kuulemma jopa 5-10 henkilölle.

Pitkien säätöjen jälkeen saatiin vaihdettua kirjekuorelliset paikallista valuuttaa ja lähdettiin ajamaan Grand-Popoon.

Liikenne oli juuri semmoista kuin voi kuvitella. Ruuhka ei ollut paha, mutta skoottereita oli joka puolella ihan helvetisti. Ne oli lastattu kaikenlaisilla asioilla ja ihmismäärillä. Välillä näkyi miehen takana istuvia äitejä, joilla oli lapsi roikkumassa selässä liinassa tai jopa vauva kapalossa sylissä - välillä molemmat. Ihmisiä käveli kantaen isoja lasteja pään päällä ja koko kadunvarsi oli täynnä kauppoja. Autonrenkaita, muovitynnyreitä, vaatteita, huonekaluja (sänkyjä, sohvia, ...), skoottereita ja sitä rataa. Ja meidän kuskimme ajoi näiden seassa tuhatta ja sataa. Auton töötti oli rikki ja se oli korvattu mopon kimeä-äänisellä torvella. Tätä jatkui pari tuntia, kunnes bussi vihdoin pysähtyi Villa Karon eteen.

Huone on ns. majatalossa. Yksinkertainen parisänky hyttysverkolla, ilmastointilaite ja verhon takana oleva "kylpyhuone", jossa on vesikatkon varalta saavillinen vettä pytyn huuhteluun... 

Illallisella käytiin samassa hotellissa yöpyvien kanssa hotellin terassilla. Kunnon ripulituristina söin ainakin rapuja, hedelmiä ja jäätelöä. Vielä ei ole tullut rankaisua.

Takana olevan mopon lisämatkustajalla on pään päällä noin 4 metriä pitkä metallitanko kuljetuksessa. Kypäriä joillain on, joillain ei, ja melkein aina se on vain kuskilla.

Awahe-järven asutusta.

Huone on simppeli, mutta jees. Ainakaan vielä ei ole ollut ötökkä- tai liskoinvaasioita ja kaikki on toiminut.

No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.