Friday, February 1, 2019

10 - Grand-Poop

Jossain 4-5 maastossa on mennyt tämä päivä, ettäs tiedätte. Olen poistunut huoneelta vain pari kertaa, kun kävin aamupalalla sekä hakemassa Ärrältä itselleni jotain sopivan helppoa syötävää sekä jugurttia matkatoverille, jolla on tosi haastava mahatilanne ja melkein 40 kuumetta.

Villa Karon vieressä on "Ärrä", josta voi hakea elintarvikkeita rasti ruutuun -tyylillä. Ostokset maksetaan sitten kun poistumme maisemista. Rokotereissaajia on enää kaksi ryhmää jäljellä - mitähän kauppiaalle sitten käy?

Opimme eilisellä voodoo-luennolla, että Grand-Popo tarkoittaa tosiaankin isoa pyllyä. Tarina nimen takana on kuitenkin ihan huikea. Paikallinen kuningas kuuli aikoinaan, että orjakauppias Chacha on tulossa Ouidasta. Kuningas ei halunnut, että hänen kansastaan tehdään orjia, joten Chachata tervehdittiin runsaskätisesti mm. 40 neitsyen vähäpukeisella tanssilla. Chacha otti heistä osan vaimoikseen, eikä halunnutkaan ottaa täältä orjia. Hän jatkoi matkaansa rannikkoa pitkin seuraavaan kaupunkiin, jonne oli saatu ajoissa sana toimivasta pelastustaktiikasta. Siitäkin kylästä Chacha otti vaimoja, ei orjia. Joku tarkkasilmäinen huomasi, että Grand-Popon naisilla oli isompi takapuoli kuin toisen kaupungin naisilla. Näin syntyi paikannimi Grand-Popo. Nimi ei siis ole yhtään nolo, vaan ainakin perimätiedon mukaan tarina siitä, miten orjakauppiasta koijataan! Ilmeisesti naapurivaltio Togon puolella on paikka nimeltään Petit-Popo.

Ouidan katuja. Punainen hiekka on todella yleistä täällä. Sen huomaa myös kengistä joinain päivinä.



No comments:

Post a Comment

Kaikkien käyttäjien kommentit on sallittu, ellei roskapostia ala tulvimaan.